Фен на Локомотив (Пловдив) отказа да си плати сметката в ресторант, нахвърли се срещу охранител и опита да удари полицай, след което беше арестуван за хулиганство.

Екшънът се разиграл пред ресторант "Далия" на улица "Димитър Талев" в квартал "Кючук Париж" в събота вечерта след победата на Локомотив (Пловдив) с 4:1 над ЦСКА.

34-годишният Иван Т. е задържан за 24 часа. Според персонала на заведението мъжът, облечен в черно-бяла фланелка, влязъл в ресторанта видимо пиян, седнал на маса и си поръчал една голяма и една малка ракия с мезе. Очевидци на екшъна разказват пред "Марица", че запалянкото не бил сам, а с двама-трима приятели. По-късно групата се увеличила с хора от агитката на "смърфовете". Когато тръгнал да си ходи, Иван Т. отказал да си плати сметката, която била около 10 лева.

"Тук не плащам!", разкрещял се фенът, нахвърляйки се с псувни срещу сервитьорките и се заканвал, че ще ги изнасили.

След като персоналът установил, че не може да се справи с фена, натиснал паник-бутона и на място пристигнали два екипа на ДАЙКС. Когато зърнал охранителите, клиентът започнал да се нахвърля срещу гардовете, като опитал да скъса ризата на единия от тях. Тогава на място пристигнала и патрулка и запалянкото започнал дръзко да обижда полицаите. Посегнал да удари единият от униформените, но той успял да се дръпне навреме, а след това арестувал запалянкото. Иван Т. бил отведен в районното управление и задържан за 24 часа. След случилото се фенове от агитката се върнали в ресторанта да се извинят от името на приятеля им. /БЛИЦ