Фен с нож нахлу на терена в Камено и прекрати мач от бургаската "А" областна група вчера. Случката се разиграла в 80-ата минута на срещата между Камено и Анхиало (Поморие), която до момента си вървяла напълно коректно, само с един показан жълт картон. Десет минути преди края при резултат 1:0 за домакините груб фаул от играч на домакините срещу нападател на поморийци станал причина за разправия между двамата замесени в нарушението футболисти.

Групичка фенове на домакините нахлува на терена, последвана от резервите на двата отбора, а всички- фенове, резерви и играчи, се скупчват в сериозно меле. В бъркотията фен на домакините вади нож и го размахва за респект. Инициаторът на конфликта 26-годишният Я.И. от гр. Камено, е установен и му е съставен акт по закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, съобщава Пресцентърът на полицията в Бургас. Камено от едноименното градче, намиращо се на 15 км западно от Бургас, се намира на 12-о място в бургаската А областна група. Тимът на Анхиало (Поморие) е на 4-а позиция.

Утре Областният съвет на БФС в Бургас, както и комисиите- Дисциплинарна и Спортно-техническа, ще се съберат, за да дискутират скандала. "Представете си какво ще стане, ако на всеки мач влизат по 50 души с ножове. Това ли е футболът? На наши мачове такова нещо не е имало, няма и да има", заяви един от ключовите играчи на Анхиало Живко Джисов./БЛИЦ