Фенклубът „Гунди и Лев Яшин” съвместява историята в снимки и документи на двете легенди от футбола от миналия век. Председателят му Митко Димитров, вече бивш, дългогодишен президент и на ФК Хасково, покани на тържество в дома си хората, които са дали най-много на хасковския футбол, а и за развитието на спорта в Града на тополите. Един от тях е Таньо Мешов с 349 мача за Хасково, който десет години е бил и капитан на отбора, а като треньор е създал футболисти като Недялко Хубенов, Иван Скерлев, Емил Ангелов–Бабангида. Таньо Мешов е този, който изведе юношите на Хасково до трето място в страната през 1994 година. На срещата беше и Атанас Атанасов-Чифката със 185 мача за Хасково. Повече от 18 години е работил и като помощник и старши треньор на същия отбор.

Следващите легенди са Спас Петров–Пасинката със 187 мача за Хасково, Стоян Димов с 296 мача, Веселин Василев–Кимбата с 290 мача, Рачо Килапов с 305 мача, Красимир Илиев със 190 мача, Росен Стратиев с 285 мача и Юксел Реджепов–Чурката с 303 мача. "На тези, важни за Хасково, вече бивши футболисти, нямаше значки и грамоти, но бяха удостоени със заслуженото внимание и уважение. Почетохме и паметта на онези футболни и спортни деятели, които не са сред нас", разказа Митко Димитров.

"Когато споменавахме техните имена аз видях сълзи в очите на живите легенди. А това значи, че не сме ги забравили, че ще ги помним и почитаме. Те ще останат завинаги в историята на хасковския футбол, съхранена от фенклуба на „Гунди и Лев Яшин”, заключи Димитров.
Тодорка Николова/БЛИЦ