От Фенклуб „Етър” реагираха веднага след оповестяването на новината за спешната нужда от кръв за Ивайло Димитров – Руския. Оттам също както и от футболния клуб апелираха всеки, който има възможност, да помогне. Утре в 8:30 часа феновете на Етър и негови приятели организират кръводарителска акция в хематологичния център във Великотърновската болница.

Както „Велико Търново спорт” вече съобщи, бившият футболист на етърци се нуждае от спешно кръвопреливане. Той е настанен за лечение в областна болница „Д-р Стефан Черкезов“ след усложнение от прекаран хепатит В. Бившият футболист на "виолетовите" има рядко срещана кръвна група – В отрицателна и затова намирането на необходимото количество е изключително трудно. На 14 февруари тази година Ивайло Димитров е потърсил лекарска помощ заради подуване на корема, съобщи „Евроком Царевец”. След медицинския преглед е установено, че в коремната кухина има голямо количество течност. Медиците установяват, че Руския страда от първично чернодробно заболяване след прекарания вирусен хепатит В.

По думите на началника на гастроентерологичното отделение д-р Яна Колева, Ивайло Димитров е в тежко състояние.

„Единственият проблем, който имаме, е с осигуряване на достатъчно количество тромбоцити от група В, защото е с рядка кръвна група. Този тип кръвни телца са много чувствителни. Продуктът се подготвя по специална технология и се изисква много скорошно преливане след доставката му”, заяви пред „Евроком Царевец” д-р Яна Колева.

Руския ще остане във великотърновската болница до края на седмицата. След това той ще замине за консултация в клиника по гастроентерология в София. „Искам да благодаря на всички хора, които се отзовават и даряват кръв, защото това е помощ”, коментира Ивайло Димитров.