Фенклубът на Миньор (Перник) изпрати декларация до БЛИЦ след разкритието ни, че ултраси на "Левски" са нахлули в агитката с привърженици на "жълто-черните" по време на мача им в Ихтиман срещу местния "Ботев" и е настанало жестоко меле. От Перник потвърждават, че са били нападнати от левскари.

Мачът от 13-ия кръг на Югозападната "В" група беше прекратен при резултат 1:0 за перничани след гол на Адриан Олегов.
 
"Феновете на "Левски" бяха маскирани с шалове на друг клуб и криещи се като мишки. Настояваме престъпниците, виновни за вандалщината и погромите в Ихтиман, да бъдат публично обявени и лицата им показани пред цяла България", заявиха от Перник.

БЛИЦ публикува цялата декларация на фенклуба на Миньор:
      
 До Министъра на вътрешните работи
                                                                        До Сдружението на фенклубовете
                                                                        До всички медии

Декларация
от фенклуба на ФК Миньор (Перник)
                  
                Уважаеми г-да,

Ние привържениците на Миньор (Перник) остро осъждаме акта на насилие и опита за убийство на наши колеги по време на футболен мач в Ихтиман. Нищо неподозиращи зрители, сред които жени и малки деца бяха атакувани в гръб по най-долния начин. С бомби, тръби, боксове, пръти и палки бе направен опит за предумишлено убийство и само късметът предотврати най-лошото. Часове след касапницата стана ясно, че нападателите са фенове на "Левски" маскирани с шалове на друг клуб и криещи се като мишки.
      
Настояваме заловените от органите на реда престъпници, виновни за вандалщината и погромите в Ихтиман, да бъдат публично обявени и лицата им показани пред цяла България!
      
Обществото ни трябва да знае истината, защото не е далеч денят, когато ще има и трупове по стадионите.
      
Настояваме за най-сериозните предвидени от закона наказания и заради пострадалите полицаи!
      
Фенклуб Миньор сериозно обмисля напускане на Сдружението на футболните фенклубове, което трябва да работи  за намаляването на насилието по стадионите, а не да е в услуга само на отделни свои членове. Случилото се в Ихтиман е грозно и недопустимо, а насилието само поражда насилие.

11.11.2013 г.                                                         
гр. Перник