Феновете от фенклуб "Пирин-Реален" разпространиха декларация, чрез която призовават Костадин Ангелов да си подаде оставката.

Декларацията на "Пирин-Реален" (без редакторска намеса):

Ние привържениците на Пирин от фенклуб "Пирин-Реален" пишем тази декларация по повод изказванията на старши треньора на ФК Пирин Костадин Ангелов–Лаптопа, по адрес на членовете на нашия фенклуб.

Многоуважаеми Господин Лаптоп,

Ние сме крайно възмутени и разярени от определенията Ви в публичното пространство, наричайки ни "шепа фенове и ментета". Цялата футболна общественост в Благоевград е крайно недоволна от резултатите, които постигна най-обичаният клуб в Югозапада - Пирин, от Вашето "адекватно" треньорско ръководство. Резултатите Ви като старши треньор на "орлетата" са меко казано незадоволителни за отбор, като Пирин със славна история и традиции.

Статистиката сочи, че откакто поехте кормилото на отбора, Вие имате една единствена победа от 13 срещи в първенството на "А" група и превърнахте Пирин в отбор-посмешище, губейки дори от "децата" на Сливен. Възгласите ОСТАВКА от наша страна са абсoлютно основателни. Нито един треньор на Пирин не си е позволи лукса да определя феновете на Пирин, като "ментета".

Твърденията на собственика на ФК Пирин - Емил Наков, че сме вземали пари от лица не членуващи в нашия фенклуб са неверни и гнусни лъжи. Фенклуб "Пирин-Реален" сам осигурява превоза за гостуванията си с лични средства. Така ли постъпват феновете "ментета"?

Ние феновете на Пирин призоваваме ръководните фактори в лицето на г-н Наков, да прекратят разпространението на невярна информация относно "Пирин-Реален".

Защото, господа, марката Пирин, хилядите фенове в Благоевград ги е имало преди, сега и ще ги има и след Вас.

"Знамето зелено вечно да се вей
славата на Пирин вечно да живей!"

Декларирали:
Кирил Захариев
Димитър Сукалински
Методи Кехайов
Иван Милев
Кирил Георгиев
Николай Ризов