Заканите за създаване на нов футболен клуб като алтернативен на ПФК Ботев 1912 (Пд) преминаха в реални действия. Легенди на "канарчетата", бизнесмени, фенове и политици се събраха в пловдивския хотел "Империал", за да положат основите на новия клуб. Той ще носи името Ботев Пловдив, за разлика от ПФК Ботев 1912 АД, където мажоритарен собственик е Димитър Христолов.

Революционната сбирка уважиха всички от славния тим на "жълто-черните" през 80-те години на миналия век. Начинанието подкрепиха треньорът Иван Глухчев, капитанът отпреди четвърт век Петьо Зехтински и бившите му съотборници Атанас Пашев - Пашата, Костадин Костадинов, Марин Бакалов, Трифон Пачев, Запрян Раков, Костадин Костадинов, Славчо Хорозов, предава пловдивският сайт News4000.bg.

В срещата, преминала на закрити врати, се включи и зам.-кметът и отговорник по спорта в община Пловдив - Георги Титюков, както бившите директори на Ботев Боби Димитров и Христо Андреев.

Големият отсъстващ бе Динко Дерменджиев - Чико, който бе забелязан в Новотел Пловдив да гледа полуфиналите от държавното първенство по шах.

Организаторите на мероприятието бяха поканили и юристи, които разясниха на участниците процедурата до регистрирането и в съда на новото АД. То най-вероятно ще носи името Ботев Пловдив АД. Сигурно е само, че новия Ботев ще играе мачовете са на стадион "Христо Ботев" край Бирената фабрика.

Вече са събрани 50 000 лева за уставния капитал на новия Ботев. Създадена бе и работна група, която да подготви документацията на АД-то. В нея влизат адвокати, икономисти и хора, започнати с процедурата по учредяването на футболно акционерно дружество./БЛИЦ