Феновете на Ботев (Пловдив) днес предупредиха БФС и ПФЛ да не помагат на Димитър Христолов и евентуалните италиански купувачи. Запалянковците наричат президента на канарчетата "бряговското зло", "олигофрен" и "шизофреник", а кандидат-купувачите - "италиански клоуни".

Христолов бе обещал, че днес отборът ще започне подготовка за пролетния дял от първенството, но стадионът остана пуст и никой не се яви за първа тренировка.

Ето текстът на официалната декларация:

На вниманието на
г-н Борислав Михайлов, президент на БФС
и г-н Валентин Михов, президент на ПФЛ

Уважаеми господа,

Ние, привържениците на Ботев (Пловдив), се обръщаме към вас, отговарящите за развитието на българския футбол, с последен призив за недопускане на възможността Христолов и неговата италианска клика да продължат агонията и унижението на най-стария футболен клуб в България. Цели шест месеца "почтения и вършещ само добрини" човечец беше оставен на спокойствие да приключи сделката за продажбата на отбора. Вече няма трезво мислещ човек в тази държава, който може да се върже на приказките на бряговското зло и е повече от ясно на всички, че такава сделка няма да се случи. Поредната порция унижение, която ни подготвят италианските клоуни ще бъде против нашата воля и желание и ние категорично заявяваме, че няма да отговаряме за нашите действия и последствия, ако Вие допуснете това да се случи.

В случай, че допуснете, пряко волята на пловдивската общественост, един доказан измамник и лъжец де се изплюе за пореден път върху обичаната от нас емблема, то вината ще бъде изцяло ваша заради взетото от вас решение.

За първи път привърженици, легенди и местна власт се обединихме в желанието и усилията си Ботев да бъде отново уважаван и професионален футболен клуб. Считаме, че новото начало, което искаме да поставим, ще бъде хубаво както за нашия любим клуб, така и за целия български футбол.

Докажете, че работите за хората обичащи футбола, за хората, заради които отборът все още е жив и ще продължи да съществува, а не за интересите на един завършен олигофрен и шизофреник! Сега е моментът, в който ще се разбере дали сте достойни за нашето уважение или не сте!

Обединени фракции "БУЛТРАС"
Фен клуб Ботев 1912