Фенове на Берое се обявиха твърдо против възможността турци да закупят клуба, който спечели Купата на България и тази есен ще играе в турнира Лига Европа.

По-рано ви информирахме, че в събота са проведени предварителни разговори между ръководството на тима от Стара Загора в лицето на председателя на Съвета на Директорите Дамян Георгиев и хора от щаба на Берое с Фейзи Илханлъ, който е изявил желание да се сдобие с акциите на отбора. В редакцията на Beroe Online днес бе получено писмо от фенфракцията "Rakia Power Beroe", чрез която те обявяват, че са против прехвърлянето на акциите на турски инвеститор.

Цялото писмо на фракцията "Rakia Power Beroe":

"Ние, част от организираните привърженици на Берое "Rakia Power Beroe", които активно организирано подкрепяме отбора на всеки мач, се обявяваме твърдо против възможността ПФК Берое - Стара Загора АД да бъде собственост на турски граждани или фирми.

Настоящата декларация няма за цел да дискриминира хората по националност или етнос. Не сме против турските граждани, но считаме, че предвид историята на града ни е недопустимо Берое като символ на Стара Загора да бъде турска собственост. Обявяваме пред цялата общественост, че всички които допринесат и подкрепят подобна идея да се осъществи, ще се превърнат в наши врагове завинаги. Вярваме, че хората, от които зависи собствеността на отбора ще вземат разумно решение и няма да ни предадат, както и ние досега не сме ги предали. Използваме момента да обявим и нашата подкрепа към ръководството на клуба и благодарност, че клуба продължава да съществува, и сбъдна мечтата на целия град!"