Страхотна еуфория обзе Стара Загора и околностите преди днешния финал за купата на България. Берое излиза срещу Черноморец (Поморие) на Градския стадион в Ловеч от 18:00 часа в опит да спечели за първи път отличието.

Около 5000 фенове се очаква да окупират Ловеч и да създадат неповторима атмосфера по трибуните. За първи път Берое е толкова близо до трофей, след като спечели шампионската титла през 1986 година.
“Ще бягаме от училище за мача. Четох по новините, че може да намалят часовете", казват по-малки фенове на Берое. 9-годишно дете споделя: "Да, ще бъда на мача с баща ми. Отиваме с кола, ще има и други хора с нас. Бил съм на почти всички мачове от "А" група. Яко е да си бероец."

Един от феновете купуващи билети от фенмагазина сподели: "Ние сме 2 коли, 10 човека. Даже малко номер ще направим да освободим дъщерята от училище, ама си заслужава. Може да не види финал повече на Берое. Дано да има да гледа още, но... Решил съм да дойде да гледа. Всичките ми познати отиват. Даже кума ми ще си дойде от Гърция, за да отиде на мач. Бием с 3:0!"

Част от привържениците на старозагорци вече правят сметки за евроучастието на тима. “Стискаме палци и за Атлетико (Мадрид) да спечели финала в Лига Европа. Тогава ще играем направо в четвърти кръг. Искаме английски или немски съперник, дано да е някой по-силен, за да влязат пари от телевизионни права в касата”, завършват привържениците./БЛИЦ