Феновете на “Ботев” и Локо (Пд) са обединени в идеята да изразят гражданската си позиция. Те организират мирен протест, като подчертават, че той няма да бъде на етническа основа, а ще има за цел да изкаже негативно отношение към бездействието на държавните институции.

Ето съобщението в сайта на феновете на “Ботев”

“Фенклубовете на “Ботев” и Локомотив (Пловдив) загърбват клубните пристрастия в името на една по-висша цел, заедно да излезем и като граждани да изразим своята позиция.

Към нас официално се присъединиха и подкрепят протеста всички студентски съвети в града, както и много младежки организации.

Протестът ще бъде мирен и няма да се цели конфронтация с органите на реда или циганското малцинство. Вече имаме разрешение от полицията за провеждането на събитието. Фенклубовете ще осигурят стюарди, които да се грижат за организацията на събитието. Приканваме всички граждани да се присъединят към нас, за да покажем на нашите държавници, че целта ни не е да рушим и създаваме междуетническо напрежение, а да потърсим решения на дълго премълчавани обществени проблеми.

Нашата идея е в неделя да покажем своето отношение към бездействието на държавните институции и безнаказаността на група хора, но не на етническа основа. Ще потърсим отговори на наболели въпроси и ще поставим редица искания, основното от които е равенство пред закона за всички български граждани.

Политически партии няма да бъдат допуснати, тъй като тяхната цел в момента е да извличат дивиденти за своите предизборни кампании.

Приканете и своите приятели и близки! Колкото повече сме на площада, толкова по силно ще се чуе нашия глас!

НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ И ДА ИЗРАЗИТЕ СВОЯТА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ!
НИЕ СМЕ ХОРА, НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ ЗАЩИТАВАЩИ СВОИТЕ КОНСТИТУЦИОННИ ПРАВА!
НИЕ СПАЗВАМЕ ЗАКОНИТЕ И ИСКАМЕ ТЕ ДА ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ!
02.10.2011г. Площад Централен - Пловдив 17:00ч. - НИЕ СМЕ ТАМ! А ТИ?

Бъдете разумни. Носете лични карти със себе си. Не обиждайте органите на реда и избягвайте расистки изказвания. Само така полицията няма да има повод да приложи сила. Протестът е гражданска позиция и не е забранен от закона, ако се прилага в правилните норми. ЗА БЪЛГАРИЯ!!!”