ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Феновете на “Ботев” (Пловдив) едва не причинили сериозен бой по време на вчерашното дерби с Локомотив. Двубоят на стадиона в парк “Лаута” завърши наравно 2:2. Заради ограничения брой билети “жълто-черните” пробили организацията на домакините и се настанили на централната трибуна. Според очевидци с билети за въпросния сектор се снабдили повече от 300-400 фенове на “Ботев”. Присъствието им веднага породило напрежение, след като се израдвали на головете на Тодор Неделев. Фен на Локомотив опитал да надъха агитката и да заглуши песните на “канарчетата”, което станало повод за разпра в сектора. Охранител от частна фирма го замерил с бутилка, която отскочила и ударила още един фен. Локомотивската публика веднага наскачала срещу гарда и само намесата на полицаите предотвратила масов бой.

“Феновете на “Ботев” пробиха цялата ни организация. Какво правят в нашия сектор, да си седят в клетката. Ние не ходим в техните сектори, когато са домакини”, заявиха фенове на Локомотив. Административният директор на “смърфовете” Атанас Узунов призна за грешки на охранителната фирма, която допуснала много фенове на “Ботев” на дербито и като по чудо не се стигнало до яки мелета.

Представители на фенклубове на Локомотив направили всичко възможно, за да ограничат до минимум пробива на чужди привърженици. При влизане на входовете ултраси на “Ботев” дори били изпитвани дали знаят песните на агитката на Локо, за да могат да продължат към сектора. Явно обаче и това не помогнало, след като почти половината централна трибуна беше пълна с “жълто-черни” привърженици./БЛИЦ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА