Фенове на “Ботев” (Пд) подадоха жалба за дискриминация срещу ръководството на градския съперник Локо (Пд). Повод за недоволството им стана фактът, че не могат свободно да се сдобият с билети за градското дерби в неделя от 14:30 часа.

Част от привържениците на “жълто-черните” отишли пред касите на стадиона в парк “Лаута” и опитали да си купят билети. Те обаче им били отказани от продавачите, което доведе до жалбата им.

Както е известно от ръководството на Локомотив отпуснаха 1800 билета за привържениците на “Ботев”.

БЛИЦ публикува пълния текст на жалбата на феновете на “Ботев”:

ДО

Комисията за защита правата на човека
Български Хелзинкски Комитет
Прокуратура на Република България

СИГНАЛ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ В ОСОБЕНО ГОЛЯМ РАЗМЕР

Уважаеми господа, Бих желал да привлека вниманието Ви върху случай на грубо потъпкване на правата ми за свободно посещаване на обществено спортно мероприятие. ПФК "Локомотив 1926 Пловдив" АД отказва да ми продаде билет за посещение на футболна среща на 4 ноември, 2012 година на стадион "Лаута" в Пловдив, като причина за това е неясната ми за продавачите клубна принадлежност.

Очакваната среща е с висок обществен интерес, и действията на клуба представляват насилствено отнемане и ограничаване на правата ми като съвестен гражданин, неосъждан и без забрани да посещавам спортни мероприятия, да стана свидетел на въпросната футболна среща. Потърпевши от тази дискриминация и сегрегация са хиляди хора, които не отговарят на някакъв расистки, религиозен или някакъв друг род ограничение, въведено от ръководството на ПФК "Локомотив 1926 Пловдив" АД при продажбата на билети. Моля, съответните органи да се задействат и да премахнат този варварски дискриминационен акт, ограничаващ изконното право за свободно посещение на подобни събития от всички желаещи.
Действията на ПФК "Локомотив 1926 Пловдив" АД създават опасен прецедент, който може да доведе до тежки случаи на дискриминация по всички спортни събития, както и самоуправство и беззаконие.

От Засегнати фенове на футбола в Пловдив