Привържениците на Черноморец написаха предупредително писмо до кмета на Бургас, че може да се стигне до сблъсъци между тях и феновете на градския съперник Нефтохимик. Ръководствата на двата тима влязоха в конфликт, след като се разбра, че "акулите" искат 250 000 лева, за да домакинсват на стадион "Лазур" в "А" група.

Това накара привържениците на Нефтохимик да излязат на протест, който обаче ще се проведе в близост до стадион "Лазур", в деня на мача на Черноморец с Черно море.

Ето какво пък написаха до кмета на Бургас Димитър Николов:

Предупредително писмо от Обединен клуб на привържениците на Черноморец – "Сините акули"

Господин Николов,

С огромна изненада научаваме за "мълчаливото" Ви съгласие за провеждане на "мирен протест", организиран от феновете на футболен клуб от Бургаски регион, пред стадион "Лазур". Това е прецедент - никога не се разрешават две събития едно до друго на враждуващи агитки! Митингуващите фенове на същия клуб се славят и се гордеят със своята неприязън към бургаския футбол и по-конкретно, към лицето на този футбол – Черноморец – Бургас. Мястото на протеста, в комбинация с часа (провеждането на морското дерби между Бургас и Варна: Черноморец – Черно море) е избрано неслучайно. Не е необходима много мисъл, за да се прозре, че агресията, оплюването, псувните, маймунските звуци и движения, ще бъдат лицето на това мило тържество. Много от хората, които се решат да отидат на мач с децата си, надали ще го сторят повече. Но това е съществен, но не единствен проблем. Феновете на Черноморец отдавна са подложени на оплюване и преследване от ударни групи от ултраси на горепосочения клуб от региона. Призивите и предупрежденията в интернет за атака към "всеки, който носи син парцал на гърба си, на врата си или на рибешката си глава" се засилват. Особено се ценят в интернет клипчета, с изгаряне на фен артикули на Черноморец , с твърдения, че са взети насилствено от фенове на "шараните". С "мълчаливото" Ви съгласие, за провеждане на този "мирен протест", Вие вместо да туширате проблема, го разпалвате допълнително. В този смисъл ние – СИНИТЕ АКУЛИ, ЗАЯВЯВАМЕ :

Няма да допускаме повече да бъдем безнаказано оплювани, псувани, ругани, ритани, блъскани и обругавани. Няма да допускаме обругаването и оскверняването на името, цветовете и фен артикулите на ОТБОРА НА ГРАДА – ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС. Оттук насетне, всяко агресивно действие на агитката на споменатия клуб от региона, ще срещне от нас, равно по сила и решителност противодействие. Цялата отговорност за евентуални инциденти, по време на организираното с Ваше бездействие мило тържество около стадион "Лазур", ще е Ваша. Тази игра не е нашата, но ще се включим в нея по принуда, с Вашето любезно съдействие. Искането на оставки в България е модерно, нека тази мода не намери благодатна почва и в родния ни град! Ние обичаме бургаския футбол, а Вие? Решението е Ваше…

Председател на Обединен клуб на привържениците на
Черноморец – Бургас – Сините акули
Арх. Събин Попов"