Феновете на “Левски” използвали чукове и боксове по време на боя с привърженици на Черно море. Погромът стана в събота късно вечерта след загубата на “сините” с 1:3 край морето. След инцидента 7-8 души постъпиха в болница, а на двама са направени операции на белите дробове и бъбреците заради намушквания с нож. Пострадалите обаче са без опасност за живота.

“Към 21:30 часа 15 души с маски с чукове, гаечни ключове и ножове дойдоха в заведението. Потрошиха всичко, не подбираха, имаше млади момичета, възрастни хора. Начупиха витрините и масите. Навсякъде имаше кръв. Напипали едно момче до подлеза и го наръгали в бъбреците, на едно от момичетата му пукнаха главата с бутилка. Пострада и един дядо, който си пиеше кафето”, споделя шефът на заведението във Варна, в което станал инцидентът.

“Грозна история. Какъвто им е отборът в момента, такива са и феновете им. Нашите момчета с нищо не са провокирали гостите от София, седели са в кафето и са празнували победата. Не ме интересува от коя фракция са тези простаци, но трябва да си получат заслуженото”, допълни шефът на фенклуба на Черно море Иван Михайлов.

Във фенклуба на "Левски" се направиха на ударени и заявиха, че нямат информация за кървавия екшън. “Не съм чувал това кафене, не вярвам и другите да го знаят. Варненските ни ултраси са кротки момчета, а и се познават отлично с хората от Черно море”, сподели шефът на фенклуба на “Левски” Владимир Владимиров и допълни: “Инцидент имаше преди мача, когато разбиха с бутилка главата на наше момче. Никой не се поинтересува. На 35 градуса жега в сектора ни нямаше вода, не ми се говори за този стадион. Там са друга губерния", възмути се той./БЛИЦ