Фенове на Локомотив (Пловдив) разпространиха открито писмо срещу управлението на собственика Веселин Марешки. Тяхното становище пристигна на редакционната поща на агенция БЛИЦ. Ултрасите са недоволни заради опита да бъдат въвлечени в политическа игра от аптекарския бизнесмен.

Писмото е изпратено от групировката "Лаута арми", която обединява фракциите “Лаута Хулс”, “Наполетани”, фен клуб “Гарата” и “Год Мит Ънс”. Групировката не е част от националния фенклуб на Локомотив.

Ето какво пишат феновете на Локомотив (Пловдив):

“Г-н Марешки, тъй като вие не сте Господ ние феновете на Локомотив Пловдив искаме и ще си помогнем сами. За целта възможно най-бързо яхвайте супер бързата и супер скъпата си кола, една от шестте в света и рязко към Варна. Колата ви е една от шестте, но вие сте единствен в света:
НЕкомпетентен
НЕможещ
НЕплащащ
НЕзаинтересуван
НЕзависим (защото от Вас нищо не зависи )

Ние ви питаме открито и ако някога сте учили какво означават думичките морал, чест и достойнство, ни отговорете, но не с варненския си диалект, а с дела. Нашите въпроси са точно толкова, колкото са аптеките ви в Пловдив – 14 (естествено в нарушение на закона, който позволява фирма, независимо коя, да има не повече от 4 такива, но вие явно сте над тези неща). Както и над всичко останало т.е. – въздух под налягане!

1.Г-н Марешки, знаем че ви заставиха да поемете Локомотив без обаче да знаят, че от Спартак Варна ви изгониха с камъни. Дойдохте в Пловдив от любов към Локото ли?

2.Г-н Марешки, коя е банката, в която „преведохте” прословутия ви милион за Локо Пловдив?

3.Г-н Марешки, ще имате ли доблестта да си признаете, че откакто ви натрапиха в НАШИЯ ДОМ – Лаута, не сте извадили нито лев от джоба си, а харчите наследени пари от Коко Динев?

4.Г-н Марешки, имате ли нужда от експерт-счетоводители да завършат по-скоро станалия пословичен одит на клуба? При нужда ще ви ги осигурим – имаме ги.

5.Г-н Марешки, мислите ли, че някои ви вярва на сладките обещания за инвестиции на стадиона и в клуба през Юни – Юли месец? Ще минат изборите и ще си заминете за Варна с общо около 50 гласа от Пловдив на подлъгани от вас пенсионери с по-евтини лекарства.

6.Г-н Марешки, за да угодите на някого ли скрихте от „всенародната любов” за 2 месеца Атанас Узунов - отявлен и доказан крадец?

7.Г-н Марешки, за близо 6 месеца направихте ли си труда да прочетете поне 2 реда от историята на нашия велик клуб, да научите за традициите му и да го приемете като нещо различно от фирма, определена от вас като губеща?

8.Г-н Марешки, с какво право си позволихте публично да “уволните” феновете на Локомотив?

9.Г-н Марешки, кога (за да поканим телевизиите да ви поснимат) ще забиете поне един пирон на Лаута, но ПЛАТЕН ОТ ВАС?

10.Г-н Марешки, как вие, великият и могъщ “Мистър 500 милиона оборот” с великите ви адвокати загубихте делото на клуба срещу НАП?

11.Г-н Марешки, направихте първия лагер на отбора във Варна, за да гледате от терасата на т. нар. ви “фитнес” как тичат покрай втора буна на плажа?

12.Г-н Марешки, имате ли си хал-хабер, че през лятото изтичат договорите на някои от водещите ни футболисти и ако случайно сте разбрал, какво правите по въпроса?

13.Г-н Марешки, знаете ли колко отбора има във Висшата лига на България и наясно ли сте че чисто математически ни трябват поне още 11 точки за оставане в групата? А на вас ви се привиждат евротурнири...Ние ви питаме, но и отговор имаме: С КОГО ? С „абитуриента” Мечечиев (34 години), с батко му Марин Петров (36 години), със Садула, Абдула или може би ще дойде някой и от „Хизбула”? С „БеЕмВеТо”, с “Москвича” и “Жигулата”?

14.Марешки - кога ще си вървиш? На последното не отговаряй, а го направи, ако можеш...вчера.
Фенове на Локомотив (Пловдив)