Фенове на Локомотив Пловдив са пребили 16-годишния пловдивски ученик Румен Койчев. Момчето е син на журналистката от радио „Пловдив” Искра Койчева. Снощи около 19 часа Румен излязъл от тренировка по баскетбол и както често правел, отишъл с приятели в кафене до Събота пазара в квартал „Кючук Париж”. Румен не е фен на нито един футболен клуб, но сред приятелите му имало привърженици на „Ботев”. Били около 10-12 човека, сред тях имало три момичета. Пред заведението в този момент се появил фен на Локо и с мимики и жестове предизвикал компанията на момчето. Младежът от Локо е бил пуснат за примамка, смятат запознати. В момента, в който приятелите на ученика излезли извън заведението, ги нападнали зверски 25-30 ултраси от Локо Пловдив. Настанало адско меле. Последен, без да осъзнава защо се стига до боя, навън се появил Румен. Бил ударен още на входната врата в гърба, паднал, ударил си главата и изпаднал в безсъзнание.

По-късно пред майката, една от приятелките на момчето ще разкаже през сълзи: Когато Румбата изпадна в безсъзнание, нямаше фен от Локо, който да не мина пред него, търкаха го, удряха го, ритаха го, сподели пред БЛИЦ пазтревожената майка Искра Койчева. В резултат момчето е откарано в болница в комоцио, със сътресение на мозъка и си е било глътнало езика. Било е с опасност за живота, за щастие днес вече състоянието му е стабилно. Има два шева на главата, избит зъб, зашит клепач, уплашено е. Не разбира защо е понесло побоя и с какво е виновно, за да бъде в в такова тежко състояние. Семейството и близките на детето, което е много добър ученик в 10 клас на Руската гимназия, ще настояват за правосъдие и станалото да не залежи в архивите. Всеки ден треперя за децата си, като знам каква война е по улиците, ето, че страховете ми не са били напразни. Много държа да се установят извършителите, за да спре тази безмислена война, казва майката.

По случая се извършва проверка и се установява кои са извършителите, очаква се да бъде образувано досъдебно производство, казаха за БЛИЦ от пловдивската полиция.
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ