Феновете на Локомотив (София) нападнаха остро президента Николай Гигов за управлението му през годините, както и за трагичното състояние на клуба в последната половин година. Думите на Красимир Митов и Чавдар (на долната снимка) – двама от най-яростните привърженици и представители на групировката “Железни бригади” дойдоха ден преди съдбовната дата за Локо – 9 януари. Всички акционери в клуба начело с Николай Гигов ще имат заседание в понеделник, на което ще стане ясно бъдещето на клуба.

“Дано новата година е по-успешна от предишната, която беше трагична. За мен причината е в лошата политика на Николайчо Гигов. Това е истинското му име - Николайчо, така е по паспорт. Всички по-крайни фенове се надявахме Гигов да се махне, но за наше съжаление той ще остане. Промяна няма да има със сигурност, вече 17 години Локомотив не се управлява адекватно. Единствената ни надеждичка е в треньора Антон Велков, който уважаваме безкрайно много. Той е локомотивец не на 100, а на 1000%. Благодарим му, че се съгласи да помогне на отбора в този труден момент. Дано му се даде пълен картбланш и той да е човекът, който да коли и да беси”, заяви един от феновете, който е и бивш спортен журналист - Краси Митов по прякор Метушката в студиото на Livesport.

“Проблемът е в това, че нямаме стадион. Играем мачовете си на 4-5 стадиона, тренираме на 7-8 места. Ние нямаме дом! За това дойдоха и протестите на феновете. Вярно е, че господин Гигов даваше пари, но само за играчи и трансфери, той не е направил нищо. Само при Стефан Грозданов имахме добър период, играехме хубав футбол. Сега какво да гледаме? Играта ни е под всякаква критика. Школата се занемари, това е най-голямата вина на Гигов. Трябваше поне да се поддържа тази школа. Не вярваме, че ще се върнем в “Надежда”. Говори се, че стадионът ще се даде на господин Гигов. Дори думите на премиера Бойко Борисов ми звучат несериозно. Дори и Гигов да получи стадиона, как той ще вземе лиценз? Трябва ремонт, а пари за ремонт няма”, допълниха привържениците.

4_1.jpg

“Николайчо Гигов 17 години управлява Локомотив, видя се че не става. Той е човекът, който иска да затрие клуба. За тези години една купа, 3-4 участия в Европа и толкова. Какво друго е направено? Легендите са забравени, школата е занемарена. Иван Деянов е истинска легенда, бивш национал, но не идва на стадиона, не иска и да чуе за Локомотив. Защо? Не е сериозно Гошо Марков и Дончо Донев да са ръководители. За да тръгнат нещата всичко трябва да се изкорени. Не искаме купи и медали, ние сме фенове, не сме бунтари, обичаме Локомотив. Искаме обаче да имаме стадион, да имаме дом. Искаме за нас мачовете на Локо да са празник, да идват 6-7 хиляди, момчетата да се раздават, това искаме! Несериозно е “Ботев” Враца да дойде в София и да те бие, както и Разград, например. Или ЦСКА и “Левски” да ни бият с по 4-5 гола”, коментираха още представителите на “Железни бригади”.

Нека Гигов се оттегли! Нека почнем от „А“ окръжна група, няма проблем. Локомотив ще го има, докато ни има нас. Това е истината. Ние сме против Дончо Донев и Чавдар Цветков, те трябва да понесат отговорността за сгрешената трансферна политика. Иво Тонев си подаде оставката, те какво чакат? Ние сме единственият клуб без артикули, без абонаментни карти. Това не е нормално. Това е безхаберие, нека хората да си вършат работа. Според нас Гигов ще остане, само хвърля прах в очите на хората, че спира да финансира отбора. Лично срещу него нямаме нищо, но за толкова години само съсипва клуба. Ще се опитаме да влезем утре на общото събрание. Едва ли обаче ще ни пуснат. Иво Тонев се биеше в гърдите, че е най-големият локомотивец. Но не може да се кълнеш, че няма да работи в друг клуб и след два месеца отива в Левски. За мен това е предателство. Поне със сигурност не бе мъжко”, гневят се още ултрасите.

“Към футболистите нямаме претенции. Те са хора, работници, наемници. И на мен да не ми плащат, и аз няма да играя. Мачът в Каварна бе страхотен цирк. По-добро представление от театър. Нарочно отпаднахме от Купата, това си беше чиста проба бойкот. Това гони хората от футбола. Предполагаме, че бойкотът е за пари. Ние не сме им адвокати на играчите. При юношите положението е още по-трагично. При една от възрастите паднахме 1:17 от Славия! Това какво е? Главата ми не може да го побере. Най-срамната загуба обаче бе тази от Черноморец (0:4). Локомотив не бе падал толкова като домакин в цялата си история”, завършиха феновете на столичното Локо./БЛИЦ