Един или два малки кораба може да превозят феновете на Нефтохимик за мача в неделя срещу Калиакра в Каварна.

Нестандартната идея споделиха двама от тарторите на агитката за зелените, преди срещата с изпълнителния и спортния директори на клуба. На привържениците се е приискала промяна при посещението на футболните срещи и такава възможност те успели да открият за предстоящото гостуване на Нефтохимик в Каварна. Приятел на един от ултрасите притежавал малък туристически кораб с всички разрешителни за извършване на морски преходи в акваторията на Черно море. Той също бил запален фен на зелените и нямал нищо против да си направи за последно през този сезон един круиз до Каварна.

Единственият проблем бил с вълнението на морето, което не трябва да е повече от три бала, за да може корабът да плава нормално. Един такъв плавателен съд събирал около 35-40 човека. Засега желаещи за атака на Каварна по море има, остава и идеята да се развие и осъществи.

След края на срещата с шефовете на отбора, привържениците се шегуваха, че ако десанта по вода в Каварна стане факт, феновете - „шейхове” ще си спечелят още едно прозвище, ако не Карибски, то със сигурност „бургаски пирати”.