Фенове на ОФК Пирин от фракцията подканиха ръководството на БФС да направи реверанс и да постави клуба в "Б" група от тази сезон, пише struma.com.
 
Писмото до БФС е продиктувано от слуховете, че няколко тима от "Б" група няма да стартират първенството. Ето и пълният текст:
 
"Уважаеми господа, уважаеми управници на българския футбол С оглед на така създалата се ситуация, седмица преди старта на шампионата в Б професионална футболна група, и ясно открилата се възможност няколко клуба със статут на професионалисти да не започнат и преустановят участието си във втория ешалон на футболното ни първенство.

Ние от фенклубът на ОФК „Пирин” – АК „Пирин СС” бихме желали да обърнем вниманието Ви към следните факти: Вече два пъти взимате най-тежкото решение във футболната действителност, а именно изхвърлянето на футболен клуб не в долна, а в аматьорска дивизия. Два пъти потърпевш от вашето коректно и принципно решение е един единствен клуб – ФК Пирин Благоевград, в различните му юридически характеристики в последното десетилетие.

Отношението и решенията взимани спрямо нашия клуб, продължават да са категоричен рецидив. Няма да коментираме правотата на вашите действия, но в момента Ви се предоставя идеална възможност за морален реванш, спрямо футболната общественост в благоевградска община и област. Може със стотици редове да изказваме факти, които сами да говорят за огромните достойнства и причини, да обърнете сериозно внимание на възможността за реверанс към ОФК „Пирин”. Но нека да говорим за прагматизъм.

Прагматично е, когато близо 40 процента от настоящия национален отбор по футбол е продукт на труда на треньорите от ДЮШ на благоевградския Пирин, Вие да положите минимално усилие към запазване и развитие на тази школа. Прагматично е, когато в почти всеки един професионален клуб в България играят поне двама състезатели, отново продукт на тази школа и треньори, Вие да положите минимално усилие и дадете тласък там където е нужен.

С цялото ни уважение към няколко новосформирани футболни центрове в северна България, които е спорно дали го заслужават, Вие мислите ли, че когато един цял набор на ДЮШ на Пирин бива буквално изселен на стотици километри от родители и среда, това да води до просперитет на родния футбол? И дали това ще е така, ако родният клуб дава възможност за професионална реализация?

А тази практика може да се спре и ограничи с едно елементарно решение и демонстрация на желание за запазване на традициите в този спорт, а именно след като няколко пъти бе казано НЕ, сега да кажете ДА на развитието на футбола в Благоевград.

Няма да има по-мъдро решение от това, да позволите на ОФК „Пирин” да се завърне в професионалния футбол. Вече два пъти доказахте колко е лесно да се ликвидират усилията и любовта на хиляди хора. Да видим можете ли с така лека ръка да помогнете за тяхното възстановяване?

С особено мнение Председател на АК „Пирин СС”