Викторио Павлов ще води "Левски" в тандем с Ясен Петров до края на сезона. За мнозина новината, която Иво Тонев обяви в петък, не е изненада. Първият тест на двамата треньори и по-специално на Викторио е утре. От 16:00 часа "Левски" гостува на Локомотив (София) на стадион "Славия".

Любопитно е как феновете на "сините" ще приемат Павлов - юношата на ЦСКА, на когото даже Христо Стоичков дарява червената си фланелка с №8 през 1990 година, когато отива в Барселона. Сега на Викторио му се отдава възможност да води мъжката формация на вечния враг на "червените". БЛИЦ припомня, че привържениците на "Левски" дори го биха и заляха с урина... и то на "Герена". Грозната случка се разигра през лятото на 2007 година, когато Павлов работеше в детско-юношеската школа на "сините" (б.а. - водеше набор 1990). Той и сега е там, но вече като треньор на старшата възраст, състезаваща се и оглавяваща класирането в Елитната юношеска група до 19 години.

Тогава по време на тренировката със своите момчета на ограденото изкуствено игрище, треньорът внезапно беше заобиколен от 20-ина фенове на "Левски", нахлузили качулки, с черни очила и черни шалчета. Разгневените ултраси го нападат, събарят го на земята с викове: "Вън чорбарите от "Левски"!" Освен това са се чули и възгласи: "Вън турците от "Левски"! Да се маха и Саид Ибраимов!", който също беше на работа на "Герена" по това време. Освен това нападателите заляха с урина поваления на земята Викторио Павлов. Последният преживява същински ужас в този момент, но ето, че стиска зъби, може би забравя за случилото се и решава да остане в "Левски".

"Силен съм, ще преглътна унижението от побоя и ще го забравя. Тези обиди, които ми бяха отправени с думите "Вън чорбарите от "Левски"!", искам да кажа, че винаги съм бил левскар. "Левски" е в сърцето ми. Прекарал съм 8 прекрасни години в този клуб, а в ЦСКА 99% от случаите са ми неприятни. Тези, които ме нападнаха, започнаха да викат, че повече няма да работя тук и че ще ме смачкат, и много други обиди, които не искам да казвам. След това започнаха да ме гонят. Аз тръгнах да бягам към изхода на терена, но те бяха заградили вратата и аз се и обърнах и тръгнах към центъра на игрището, за да избягам. Тогава един от тях с удар ме свали на земята и се чуха викове "Сваляйте го и почвайте да го ритате". Другото няма да го разказвам", беше коментарът му след грозната случка, станала посред бял ден.

Това обаче не беше единственият проблемен момент за Викторио Павлов на "Герена". Той постоянно беше в конфликт с предишния шеф на ДЮШ Бисер Хаздай. В края на миналата година пък беше обвинен, че е искал от юношите си по 330 евро, за да ги заведе на подготвителен лагер в Турция. Голяма част от родителите на младоците приеха изискването на треньора като рекет, защото, ако не бяха осигурили сумата, децата им оставаха извън отбора.

КОЙ Е ВИКТОРИО ПАВЛОВ
Викторио Павлов е роден на 28 май 1973 г. в София. Висок е 187 см. Юноша е на ЦСКА и дебютира в първия отбор още на 16 години като нападател през 1989 г., когато Димитър Пенев го пуска при мъжете. През сезон 1990/91 е под наем в Локомотив (София). Постепенно е преквалифициран като полузащитник, като в периода 1992-1994 отново е преотстъпен на тима на Шумен, където става част от историческото за клуба класиране на 4-о място. През 1994 г. се връща за трети път в ЦСКА, но година по-късно е продаден на Шумен. Играе за ЦСКА при загубата с 1:7 от “Левски" на 24 септември 1994 г. и е титуляр за “Левски" при 5:0 срещу ЦСКА на 13 май 1998 г. В 28-ата минута получава тежка контузия и се проваля трансфера му в Борусия (Мьонхенгладбах). В "Левски" е от 1996-а до 1999 г., когато преминава в испанския Логронес. Година по-късно се връща при „сините”, а в периода 2001 - 2003 играе в Славия. Завършва кариерата си през 2004-а като футболист на гръцкия Пансерайкос. Има три титли (1989, 1990, 1992) и една купа (1989) с ЦСКА и една титла (2000) и две купи (1998, 2000) с "Левски". През 2005-а пое дублиращия отбор на "Левски", а 2008-а за кратко води Локомотив (Мездра), след което се връща на „Георги Аспарухов”. През миналия сезон спечели Купата на БФС със юношите на "Левски" старша възраст (родени 1993 г.). В момента е наставник на формацията, състезаваща се и оглавяваща класирането в Елитната юношеска група до 19 години.

3_8.jpg

Снимка Viasport.bg