Фенове на “Левски” от няколко фракции изразиха бурно недоволството си от насрочването на вечното дерби с ЦСКА за петък (28 октомври) от 14,30 часа. Причината за това са изборите два дни по-късно. Ултрасите са бесни на полицията и футболния съюз и искат срещата да бъде пренасрочена за по-удобен ден и час. Те дори са готови да бойкотират дербито.

Декларацията на “сините” фенове:

"Туморният орган БФС, който през годините всячески се опитваше, най-накрая успя да достигне максимума на мозъчния си банкрут! Сладко им пригласят и сладкопойните чучулиги от МВР, за чиито служители, наричани галено "органи на реда", неща като образование и физическа подготовка са силно непознати понятия!

Преди само подозирахме, но вече сме напълно сигурни, че действията на тези две организации са абсолютно умишлени и целта им е една-единствена, а именно - погребване на българския футбол и свеждане на футболните фенове по стадионите до минимум. Няма нищо чудно в това, че в организация като МВР в пълна сила продължава да властва любимия комунистически прийом - "Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем". Да насрочиш най-голямото дерби на България в петък от 14:30 е тотален фарс, трагикомедия, абсурд, безумие, малоумщина. Господа от БФС и МВР, за разлика от Вас, ние ходим на работа, на училище, имаме задължения. Знаем, че подобни понятия за вас са непонятни!

МВР, който "излапва" почти 1 милиард лева от НАШИТЕ пари, отказвал да охранява мача след 14:30 часа? А дали отказва даренията след 14:30 часа?Риторичен въпрос! Да отказваш да вършиш задълженията, за които ти се плаща, е толкова типично за МВР, че съвсем не е изненада. Призоваваме господата, на които не им се върши работа, дружно да я напуснат и да ни освободят от присъствието си.

Ако в хората от БФС е останала поне част от последната капчица уважение към българския футбол и спорт, единственото решение е МОМЕНТАЛНА промяна на това безобразие! Призоваваме и ръководствата на футболните клубове Левски и цска да бъдат активна страна по проблема и да надигнат глас срещу това безумие. Призоваваме и хората от отсрещната трибуна да направят същото! Денят на дербито е важен за всеки от нас... Не трябва да позволим на шайка престъпници да ни го отнемат!

Убийци на българския футбол, вие наистина прекалихте! Вие наистина се самозабравихте!

Ако решението дербито да се играе в петък по обяд не бъде отменено, Сектор Б си запазва правото на абсолютно всякакви действия срещу този терор над футболните привърженици в България. Включително бойкот! Включително и това да гледаме мача пръснати из цяла София. Тогава на тиквите от МВР сигурно ще им бъде "по-лесно" да ни охраняват... На малоумниците от БФС сигурно ще им бъде "по-лесно" да отговарят на въпросите на гостите си от чужбина защо стадионът е напълно празен, а на телевизията ще и бъде "по-лесно" да си предава мача. Няма да има нужда да опасва стадиона с десетки кабели за микрофони. Публика няма да има. Сиви трибуни - мъртъв футбол!

Запомнете, че футболът е за феновете! Само и единствено!

Обединени клубове на привържениците:
НКП ЛЕВСКИ, София-Запад, Ултра Варна, Саут Дивижън, ЛСЛ, ХД Бойс, Синя Хунта"