Феновете на ЦСКА изпочупиха сектор “Г” на “Георги Аспарухов” минути, след като се появиха на стадиона. Гостуващата агитка бе настанена в клетката в Сектор “Г”, а част от феновете веднага изкъртиха оградите. Няколко реда полицаи, сред които представители на жандармерията, са наредени пред сектора на гостите. Поради липсата на седалки в сектор “Г”, привържениците изкъртиха ламарините под краката си, след което започнаха да къртят и бетона и да го мятат по полицаите.

Феновете на ЦСКА са недоволни, тъй като не им достига мястото в клетката в Сектор “Г”. Именно заради недостатъчното място е избухнал скандала, след който привържениците почупиха сектора. “Нагъчкаха ни 3000 човека в клетка за 2000. Има хора навсякъде, по стълбите, зад седалките, част от тях се задушават. Ако шефовете на полицаите слушат, да вземат решение по-бързо. Ако не, безредиците ще продължат”, гневяха се “червените” ултраси.

“С влизането на стадиона феновете на ЦСКА започнаха да чупят всичко, каквото им попадна. Преди няколко минути почупиха всички огради. Така в момента няма преграда между агитката на гостите и терена и във всеки един момент фенове могат да нахлуят. Ние няма как да го позволим, респектирали сме привържениците с построяването на нашите тежки органи на реда. Предупредихме ги да спрат с безредиците. Ако не го направят, ще бъдат използвани физически средства. Явно има намерения за нахлуване на лица от тяхната агитка, не включвам всички привърженици. Ние затова сме тук и това няма да го позволим. Ще бъде голямо съжаление, ако използваме физически сили”, заяви Главен комисар Антон Златанов, който отговаря за сигурността и реда на дербито./БЛИЦ