Фенклубът на ЦСКА "Банда Север" обяви причините, поради които ще бойкотира първия официален мач на "червените" за новия сезон срещу Клифтънвил във вторник. За да се върнат на стадиона, феновете поставиха девет условия на ръководството. Ето какво пишат армейските привърженици:

Ще наблюдаваме мача с Клифтънвил в кафетата около езерото Ариана.

Събираме се на площадчето до чешмата в Борисовата градина в 18:00 часа. Пияни и неадекватни хора не са добре дошли. Призоваваме всички, които споделят нашите виждания, да се присъединят към нас:

В последните 20 години се изредиха цял куп собственици, президенти, управителни и надзорни съвети начело на нашия любим футболен клуб - ЦСКА. Всеки следващ беше посрещан с надеждата да въведе в Клуба ред и професионализъм - двете може би най-важни ценности в съвременния футбол. Всички обаче допускаха, волно или неволно, едни и същи грешки и не позволиха на ЦСКА да бъде там, където му е мястото - сред най-големите в Европа. Ние вярваме, напук на всички песимисти, че с малко повече усилия и средства ЦСКА може да се превърне в успешно предприятие, носещо финансови печалби на акционерите и радост и гордост на многобройните привърженици. За целта от страна на ръководството на Клуба трябва да се изпълнят следните условия:

1. Ненамеса в работата на спортно-техническия щаб: старши-треньорът да бъде оставен да работи поне два сезона, без да се правят зад гърба му трансфери от и към отбора, без да му се нарежда кои играчи да пуска в официални и приятелски мачове, без да се амнистират наказани от него футболисти.

2. Прекратяване на комисионерството от страна на служители на Клуба: пресичане на порочната практика „трансфер заради самия трансфер", при която треньор, спортен директор или друг служител получава определена сума от привличането или продажбата на даден футболист.

3. Адекватна медийна политика: съсредоточаване на контактите с медиите в пресотдела, а всички други служители да се консултират с пресдиректора, преди да дават интервюта и изявления.

4. Позитивно и ангажирано отношение към привържениците на ЦСКА.

5. Позитивно и ангажирано отношение към традициите и идеалите на ЦСКА и към легендарните играчи на клуба.

6. Адекватна ценова политика спрямо билетите и абонаментните карти: без увеличения в пъти спрямо предишната цена, още повече когато не е подплатено с трофеи, развитие на базата или каквито и да е позитиви; без намаления за членове на определени фенклубове; стройна структура на преференциите за деца, студенти, пенсионери, социално слаби, инвалиди, редовни абонати.

7. Ненамеса в дейността и организациите на привържениците.

8. Възможно най-скорошно връщане на Клуба в неговия, в нашия дом - стадион „Българска армия".

9. Дългосрочна стратегия за развитие на детско-юношеската школа: осигуряване на материална база, съответстваща на марката ЦСКА; привличане на специалисти с подготовка да възпитават и учат младите армейци на съвременен футбол.

Тези точки покриват практически цялата дейност на един професионален футболен клуб. По нито една от тях ние не виждаме задоволителни действия от страна на ръководството на акционерното дружество. ЦСКА е голямата ни любов, ЦСКА е нашият живот и ние не можем да си позволим да гледаме безучастно как тази марка, тази традиция се опетнява и опозорява. Затова нашето решение е да не влизаме на стадиона за домакинските мачове на отбора, докато не видим положително развитие или поне желание за такова от страна на ръководството на акционерното дружество.