Благотворителен турнир по мини футбол, на който се събират средства за лечението на едногодишния Божидар от Велики Преслав, бе организиран от кампанията на фенклуб сектор "Г" за благотворителност - "За нашата Родина, за нашите Деца".

Каузата събра на игрищата до зала “Плиска” 17 отбора от привърженици на „армейците“ от Шумен, Велико Търново, Добрич, Ямбол, Русе, Велики Преслав. Шабла, Тервел. Търговище. Всеки от тимовете за участието си заплати по 100 лв. Средствата от такси и тези от поставените кутии за набиране на средства ще бъдат преведени по сметката на Божидар. Събраната сума от турнира общо е 5100 лева!

Освен мъжките състави за подкрепа на Божи в турнира играха и талантите, набор 2014, на Светкавица (Търговище), Приказките (Добрич), Златен век (Велики Преслав) и Атлетик (Шумен). Победител стана Светкавица, спечелил на финала срещу Атлетик. Трети е Златен век, а четвърти е Приказките. За участието си в благотворителната кауза и за постигнатите резултати четирите отбора получиха купи, които им връчи лично изпълнителният директор на "червените" Стоян Орманджиев.

Божидар от Велики Преслав роден с тегло малко повече от килограм, но се пребори за живота си. Той е с установена хидроцефалия и сега се лекува в турска клиника. За лечението на Божи са необходими средства, с които семейството не разполага.

ЗА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ПОДКРЕПЯТ КАУЗАТА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА БОЖИДАР
Банкова сметка:
IBAN BG06BPBI79454072400301
BIC BPBIBGSF
Титуляр: Димитрина Димитрова