Футболистите на “Левски” направиха първа тренировка за новата 2011 година. Малко преди 13 часа треньорът Ясен Петров изведе 24 играчи за занимание, което бе наблюдавано от около 500 фенове. Агитката не спря да пее и подкрепя любимците си, направи заря и запали няколко димки и факли за добро настроение.

Част от привържениците обаче продължиха войната си със собственика Тодор Батков по повод смяната на рождената дата на “Левски”. Както е известно, адвокатът заяви, че през 2011-а ще бъде честван 100-годишен юбилей на клуба, тъй като е създаден през 1911-а, а не през 1914 година.

По този повод фенове разпънаха транспарант зад една от вратите с надпис: “681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!” Босът на клуба обаче не се трогна от плаката и заяви: “Всеки има право на мнение, но аз държа на своето и през май ще празнуваме 100 години от основаването на клуба.”

На първата тренировка се появиха трите нови попълнения - вратарят Пламен Илиев (Видима-Раковски), Даниел Димов (Черно море) и Базил Де Карвальо (Локомотив Пловдив). Със “сините” се подготвя и завърналият се от Монтана Мирослав Антонов. Отсъстваха Гара Дембеле, Жоазиньо и Сержиньо Грийн, на които бе дадена малко по-дълга почивка. Вратарят Георги Петков също не тренира, но по-рано стана ясно, че договорът му ще бъде разтрогнат и той се разделя с клуба.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ