Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Фен страницата на Фортуна Ситард - Fortuna Sittard Central в социалната мрежа Х, обяви за сигурен трансфера на халфа Дерой Дуарте в българския шампион Лудогорец, въпреки че нито един от двата клуба не е потвърдил трансфера. 

"Дерой Дуарте ще продължи кариерата си в Лудогорец. Кабовердецът подписва договор за 4 сезона. Ще ни липсваш Дерой!", написаха от фен страницата на нидерландския тим.

Още от вчера в нидерландските медии се тиражира информацията, че 24-годишният футболист е подписал с тима от Разград за четири сезона. В момента пазарната му цена е 1 милион евро, сочи оценката на „Трансфермаркт“.

Високият 1,77 м Дерой Д'Енкарнасао Дуарте е роден в Ротердам, с произход от Кабо Верде и има 8 мача за националния тим на тази островна страна. Той има и нидерландско гражданство, като е играл за юношеските и младежката селекция на родната си страна.

През изминалия сезон в Ередивизи с екипа на Фортуна Ситард Дуарте има 28 мача и 2 гола. Договорът му с тима обаче изтича сега, в края на месец юни и той ще се присъедини към Лудогорец със свободен трансфер. Изданията  Algemeen Dagblad, както и Voetbal International, потвърдиха новината.

Дерой Дуарте е продукт на една от традиционните школи в страната – Спарта (Ротердам), където прави и първите си стъпки в професионалния футбол. От 2021-а година се мести във Фортуна (Ситард) като свободен агент.

До момента Лудогорец официално обяви вратаря Хендрик Бонман, който пристигна от австрийския Волфсбергер. 

Освен това, медии в Южна Америка потвърдиха за договор с уругвайския полузащитник Родриго Саравия от Пенярол срещу 1,8 милиона евро. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!