Ръководството на изхвърления от "Б" група Вихрен, с президент Георги Манолев, се опитва тайно да обяви в ликвидация футболния клуб и да регистрира нов. Това съобщиха членове на акционерното дружество, които не са поканени да присъстват на събирането от президента-съветник Георги Манолев. Вчера сутринта той поискал от треньорите "послушници", които в момента са на трудовата борса като безработни, да представят свидетелство за съдимост и акт за раждане, за да участват като учредители на нов футболен клуб.

Сред поканените учредители на новия клуб са Тодор Мечев, Костадин Тодоров и Стойко Найденов, който все още е помощник на треньора Йордан Самоковлийски. На останали треньорите Атанас Ласков, Владимир Каракичев и Николай Марков не е обявено за какво се събират документите и те не са поканени да участват в учредяването на новия футболен клуб. Това са дългогодишни футболисти и треньори, които са дали много за развитието на футбола в града.

Както "Струма" писа, треньорите в детско-юношеската школа, административният и помощен персонал са съкратени от месец юли и са пратени на трудовата борса. Единствено Николай Марков още не се е регистрирал на борсата като безработен. За два месеца не са изплатени заплататите на футболисти, треньори, помощен персонал, които са в размер на 31 000 лева. Главната счетоводителка Мария Станоева е забелязана да се движи с такси от стадиона до кантората на добилия скандална известност нотариус Светлозар Петков, за да представи документите за обявяване в ликвидация на настоящия клуб, който е с 40-годишна история.

Феновете и обществеността в Сандански са в неведение за какво са похарчени техните пари и какво доведе до обявяването в ликвидация на футболния клуб. На последното заседание на Общинския съвет 100-тина фенове поискаха оставката на президента Георги Манолев заради това, че е довел футболния клуб до отпадане от "Б" група. До вчера такава не е подадена, напротив, върви се към обявяване в ликвидация на футболния клуб. Тиражира се и че ФК Перун, с президент Валентин Дречев, ще продаде лиценза си на санданчани за 200 000 лева, но официално никой не го е потвърдил.

В Сандански се очаква днес да пристигне нигериецът Виктор Онудие за среща в общината по проблемите на Вихрен. Както по-рано стана ясно, управителят на "Джейвик-Интернационал" ООД иска да инвестира във футболния клуб.