Нов клуб с името Ботев ще бъде създаден скоро. Идеята е назряла у повечето от феновете. Причината за учредяването на новия отбор е предстоящият фалит на клуба, след като Димитър Христолов така и не го продаде. "Готвим пресконференция, на която ще обявим намеренията си. Няма ли сделка до края на седмицата, правим нов клуб", заканиха се от агитката вчера, пише "7 дни спорт".

Привържениците вече са сондирали мнението на пловдивски бизнесмени, които да помагат за финансирането на новия Ботев. Проведени са разговори и с част от по-младите играчи на тима, които са дали съгласието си да ритат в състава. Идеята е новоучреденият тим да стартира през новия сезон от Югоизточната "В" група и за кратко време да се върне в елита, след като хората в Пловдив припознаят новия тим и се дистанцират от клуба на Христолов, ако той все още съществува. По подобен път след фалит възкръснаха италианските Фиорентина и Перуджа. Настоящият Ботев вече е без треньор, играчите пишат молби за разтрогване, сделка няма.

Междувременно се разбра, че бившият играч на Ботев Костадин Гаджалов е напът да си намери отбор в Кипър. Младокът разтрогна с пловдивчани през лятото и след като не подписа с Литекс, тренира в продължение на 3 месеца при супер условия в японски елитни отбори./БЛИЦ