Привърженици на ЦСКА от различни фенклубове проведоха среща с ръководството на клуба. С мнозинство беше гласувана подкрепа към Гриша Ганчев. Също така запалянковците се обединиха и около единствения реалистичен вариант за бъдещето на клуба - трансформацията на Литекс в ЦСКА. Единствено представителите на фенфракцията "Офанзива" са гласували против тази стъпка.

От "Офанзива" са били категорични, че спират да посещават мачовете на новия клуб, което реално ще бъде преместване на Литекс в София, но няма да пречат след като всички останали от "червената" общност са на различно мнение от тяхното.

Чисто юридически всъщност Литекс ще си смени името, а актуалното дружество ПФК ЦСКА АД ще бъде обявено в несъстоятелност.

На продължилата около 2 часа среща присъстваха около 70 привърженици на ЦСКА, излъчени от фенклубовете в цялата страна.

"Няма да коментирам срещата. Само ще кажа, че Гриша Ганчев получи пълна подкрепа да направи най-доброто за ЦСКА. Под пълна разбирам над 95%. Присъстваха почти всички значими групи, за които се сещам", написа един от феновете на ЦСКА Никола Дърпатов в страницата си във "Фейсбук".

Реално пред феновете на "армейците" имаше три варианта, като гласуваният на срещата днес бе сливането с Литекс. Другите бяха регистриране на ново дружество, което да стартира от "А" софийска група като съвсем нов клуб, а третият - да се изплатят дълговете на актуалното АД.

При това положение новият ЦСКА би трябвало да стартира от сезон 2016/2017, когато могат да се правят промени в клубовете или да се сменят имена.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА