Първата тренировка на Левски започна неприятно за треньора Емил Велев. На нея присъстваха стотина фена, които не пропуснаха да го обидят, макар че направи отбора шампион. “Кокал, върви в Своге”, призоваха го привържениците като намекнаха, че мястото му не е на “Герена”, а в някои по-скромен тим. В традиционния си стил обаче Велев не им обърна никакво внимание. 

Само един нов футболист започна с отбора. Това е Атанас Чипилов, който е собственост на Динамо (Киев). Юношата на Левски ще изкара пробен период. У нас той игра за Черноморец и Ботев, но не остави добри впечатления с изявите си.

На първото занимание се явиха десет футболисти: Христо Йовов, Владимир Гаджев, Александър Киров, Георги Христов, Веселин Минев, Филипе Да Коща, Жоазиньо, Георги Петков, Божидар Митрев и Атанас Чипилов. От клуба обаче забравиха традиционното лисване на вода за здраве и късмет.

”Събираме се в скромен състав, но очаквайте изненади. Тодор Батков е в Израел и преговаря за привличането на Димитър Макриев. До няколко дни ще има нови футболисти. Работим по завръщането на някои от бившите ни играчи”, каза Велев, намеквайки за възможните трансфери на Димитър Телкийски и Елин Топузаков.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ