Феновете на АЕК се вдигнаха на протест срещу ръководството на клуба. Около 100 ултраси се събраха на тренировъчната база и скандираха срещу шефовете на тима, докато в това време играчите водеха тренировка.

Привържениците са бесни от тежката финансова криза и резултатите на отбора в последния сезон. В момента АЕК е на 16-о място в гръцката Суперлига, като клубът записа най-слабия старт на сезон в историята си.

“Идеята АЕК умира. Ние решихме да сложим край на нашите мечти, че нещо ще се реши ей така. Ние искаме да се сложи край на атаките, на унижението и на отношението към клуба като към проститутка. Това не е просто отбор, това е нашата детска любов - АЕК Атина. Ръководството на клуба е отговорно за мизерията, в която сме изпаднали”, обявиха ултрасите.

Привържениците са бесни, че през лятото бяха разпродадени всички звезди в тима, за да се избегне отнемането на лиценза. Тогава ръководството обеща да намери мощен спонсор, който да налее пари. Преговорите с инвестиционната банка “Сеймур Пиърс” обаче се провалиха и тима остана без селекция.

Точно заради липсата на класни попълнения ултрасите оставиха футболистите свободно да тренират и нямаше атаки към тях. Под прицела на гнева им остана само ръководството.