Привържениците на старозагорския Берое излязоха с декларация, по повод вероятността тимът да бъде закупен от турски бизнесмени, както писа сайтът на клуба.

Ето и цялата декларация, без редакторска намеса:

Декларация от СНЦ „Национален фенклуб – Берое Стара Загора”:

Ние, привържениците на Берое, които активно и организирано подкрепяме отбора на всеки мач, се обявяваме твърдо против възможността ПФК Берое Стара Загора АД да бъде собственост на турски граждани или фирми.

Настоящата декларация няма за цел да дискриминира хората по националност или етнос. Не сме против турските граждани, но считаме, че предвид историята на града ни е недопустимо Берое като символ на Стара Загора да бъде турска собственост. Обявяваме пред цялата общественост, че всички които допринесат и подкрепят подобна идея да се осъществи, ще се превърнат в наши врагове завинаги. Вярваме, че хората, от които зависи собствеността на Берое ще вземат разумно решение и няма да ни предадат, както и ние досега не сме ги предали.

Използваме момента да обявим и нашата подкрепа към ръководството на клуба и благодарност, че въпреки ситуацията отборът е запазен и сме свидетели на добри резултати.

Зад написаното заставаме обединените в Националния фенклуб на Берое фенгрупировки – Zara Boys, Ultras Beroe, Green White Fighters, Zara Front, Green Vandals, Rakia Power Beroe, Varna Group, както и част от старозагорските студенти в София./БЛИЦ