Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Феновете на Берое изразиха възмущението си от траснфера на защитника Димитър Везалов в "Левски". Стотина беройци се събраха пред стадиона под Аязмото, за да искат обяснение от ръководството на клуба, решило да се раздели с основния бранител и да го пусне на "Герена". Както вече стана ясно, в Берое пък се завръща Иво Иванов, който беше недолюбван от привържениците на "Левски".

Национален фенклуб Берое - Стара Загора разпространи декларация по повод раздялата с Везалов. Феновете са недоволни, че клубът им отново кляка пред "Левски", който "за пореден път посрами България" (б.р. - визирайки провала на "сините" в евротурнирите).

Беройци също така са разочаровани от бившия наставник на отбора Илиан Илиев за това, че не е спазил обещанието си да не взима в "Левски" футболисти от старозагорския клуб.

Феновете на Берое не пропуснаха и да честитят на "сините" за "поредният новоизлюпен левскар с червени пристрастия". Ултрасите от Стара Загора припомнят изказването на Димитър Везалов, докато беше на проби в ЦСКА. През лятото на 2008 година тогавашният бранител на Свиленград обяви, че е почитател на "армейците" и се надява да остане в отбора. Това обаче не се случи, а ето, че сега той се озова на "Герена" и дори вчера се изцепи, че от малък симпатизира на "Левски".

БЛИЦ публикува без редакторска намеса декларацията на Национален фенклуб Берое - Стара Загора:

Ние, привържениците на Берое, изказваме нашето дълбоко разочарование от днешната гавра с любимия ни клуб. Недоумяваме как може 10 дни преди старта на новия шампионат да бъде разбита двойката централни защитници, за да се оправят проблемите на един отбор, който за пореден път посрами България и даде повод на някакви анонимници "дошли с автобус" да се гордеят с това, че имат във витрината си скалп на български отбор. Не можем и няма да приемем подобна клубна политика на клякане пред, който и да е от набедените за "грандове" отборчета от Подуене и Панчарево.

Разочаровани сме от това, че Илиан Илиев не удържа на думата си и посегна на отбора, с който изживя своята приказка само и само да принесе жертва на синия провал.

Днес ние бяхме предадени от хора, на които вярвахме и които следвахме в борбата с двуполюсния модел в българския футбол. Заболя ни, но това ще ни направи още по–категорични и безмилостни във войната с червено-синята мъгла. За нас това е денят на срама. Денят в който бяхме предадени на клуба, изхвърлял ни от "А" група, понеже сме неудобни. От тук нататък ще бъдем още по–неудобни в борбата си и ще допринесем за това двата "гранда" да продължат падението си.

Първото нещо което ще стане е Иво Иванов да се извини на зелено-бяла България за глупостите, които изрече преди време.

На вас подуенци да ви е честит поредният новоизлюпен левскар с червени пристрастия.