Феновете на Берое заплашиха с общоградски протест, ако до понеделник акциите на футболния клуб не бъдат прехвърлени на новия собственик. Групата "Бизнесът за Берое", която обединява едни от най-големите работодатели в Стара Загора, заяви желание в четвъртък да поеме клуба. Общината също одобри това и се съгласи да бъде посредник.

Запалянковците обаче подозират, че сегашните собственици от клуба на ветераните начело с адв. Дамян Георгиев ще се отметнат от договорката и няма да дадат Берое на бизнесмените. Отборът, който ще играе в Лига Европа, в момента е в жестока финансова криза. Има хора, готови да поемат клуба с пари, но все още акциите не са тяхно притежание.

Заради това запалянковците подадоха заявка в общината да проведат протест във вторник, ако дотогава Берое не е в ръцете на бизнесмените, съобщава "7 дни спорт". Събирането е насрочено за 19 ч. в градинката пред Паметника на св. Георги Победоносец. По-рано този месец запалянковците пак се разбунтуваха, този път срещу изгонването на треньора Илиан Илиев. Самият Илиев ще се върне в Берое, ако новите собственици влязат във владение, твърдят под Аязмото./БЛИЦ