Феновете на Ботев са категорични, че ще бойкотират пловдивското дерби срещу Локомотив в последния кръг на стадиона в парк “Лаута”. Привържениците за пореден път са настръхнали срещу президента Димитър Христолов, но този път са бесни и на съгражданите си от Локо, които преди няколко кръга паднаха у дома от Вихрен с 0:1, за да може Ботев да изпадне.

“Ние, феновете на футболен клуб Ботев (Пловдив), продължаваме борбата в името на футбола в Пловдив, за да спасим града си и да изгоним натрапника Христолов. Повече от 9 години не сме се отказали от войната водена срещу агонизиращата селска структура в нашия клуб и правим всичко възможно да променим ситуацията по всякакъв възможен начин. Ние повече не желаем името на клуба ни, една от емблемите на българския футбол, да се свързва с името на този изцяло компрометиран човек, както и с неговата безочливост и безнаказаност”, се пише в специална декларация от страна на феновете на Ботев.

“За това този път ще бойкотираме така нареченото дерби на Пловдив и призоваваме към съпричастност всички фенове милеещи за отбора и нека никой не влиза на порутения стадион. Постъпката на нашите съграждани в мача им срещу Вихрен (1:0 в полза на санданчани в Пловдив) е като на лека жена и доказва, че Локомотив вече не е пловдивски отбор и това обезличава смисъла на предстоящия мач. Да мразиш Ботев повече отколкото да обичаш своя собствен отбор е равносилно на твърдението, че "Бивши курви няма". Няма да спонсорираме натрапниците от Локомотив, които приличат повече на махленско отборче”, пишат още “жълто-черните” привърженици./БЛИЦ