Фенклубът на Етър излезе с позиция относно поведението на Ботев (Враца) извън терена. Припомняме, че наскоро „виолетовите“ надиграха врачани като гост с 2:1 и ги изместиха от първото място в Северозападната "В" група. Според феновете от Велико Търново, от Ботев са впрегнали всички сили, за да спънат Етър за първото място. Припомнят се траншът от 400 000 лева от държавната АЕЦ „Козлодуй“, „изненадващите“ обрати на врачани в Севлиево и Левски. В последния кръг Етър спечели с 2:1 гостуването на Ботев (Козлодуй), като феновете на "виолетовите" съобщават, че домакините са били

„На дербито във Враца домакинските билети бяха по лев, а за гостуващите – 5 лева с талон като за театър, без касова бележка, което нажежи страстите и „болярската“ агитка отиде да си купи билети от централния сектор, и нещата бяха на косъм от сбивания и ексцесии с местните“, пишат феновете до колегите от Sport-vt.com. Те подозират намеса и в мача в Козлодуй заради вдигнатите картони, извадили основни играчи на Етър за следващите мачове. От стадион "Ивайло" съобщиха, че ще обжалват наказанието от 3 мача на Джихат Кямил.

„На стадиона в Козлодуй, на който в предишните ни гостувания имаше по 30-40 зрители, в неделя имаше почти десеторно повече. Имаше и хора с червени шалове на ЦСКА, а най-вероятно и врачани. Публиките бяха една до друга. Поръчението е ясно. При негативен резултат да сработи план "Б". При 0:2 момчетата с червените шалове скочиха да се бият с феновете на „болярите“, като ги последваха и доста от близостоящите. Болярите дадоха отпор и полицията се намеси и до сериозен инцидент не се стигна. Планът за сериозни ексцесии и наказание от домакинство не сработи. Запознати хора, обаче предупреждават, че големите циркове тепърва предстоят“, разказват от фенклуба на Етър.

„Някой обаче си е направил много криво сметката. И тук не говорим за справедливост, че Господ си знае работата и нещо от сорта. Просто Етър има страхотен отбор и треньор и най-вече „боляри“ по трибуните, на които им дотегна от селски изпълнения. Такива, които когато отборът им фалира, приеха с достойнство отиването при аматьорите, без да реват за държавна помощ. Просто третата година в група „В“ е рекордна за футбола в града на Балъков, Трифон, Бончо, Киряка, Цанко, Чакъра, Цеката, Гочето. Просто сме притиснати до стената и място за отстъпление няма. Ще направим всичко възможно след 20 дни да честваме с високо вдигната глава четвърт век от  виолетовата шампионска титла! Този път нещата са на живот и смърт, затова всички в неделя на стадиона, за да направим поредната крачка нагоре заедно! Без държавна помощ, без мръсни игри, заедно като един!“, завършва изявлението на Фенклуб „Етър“.

 Kласиране, програма и резултати в четирите "В" групи - ТУК !!!