Феновете на Левски разпространиха декларация до медиите, с която изразяват възмущението си от появилите се информации, че в седалището на един от фенклубовете им са намерени наркотици.

Декларацията на привържениците на Левски (без редакторска намеса):

Национален клуб на привържениците на Левски

Уважаеми представители на медиите,

Уведомяваме ви, че съобщението на МВР за обискиран фенклуб на Левски в рамките на полицейска операция през изминалата нощ не отговаря на истината. Действително органите на реда настояват да извършат оглед в един от клубовете ни. Това ще стане около 16:00 часа днес. Всички заинтересовани журналисти са поканени в този час в кафето на улица "Цар Симеон" в столицата, за да отразят "продължението на акцията срещу разпространението на наркотици".

Уважаеми журналисти, Националният клуб на привържениците смята за недопустимо арестите на няколко човека да се свързват с името на най-големия и обичан футболен клуб в страната. Това е поредно доказателство за организираната кампания срещу "сините" привърженици, след твърденията, че част от тях стоят зад погрома пред Народното събрание на 14 януари.

В конкретния случай целта на МВР прозира и е ясна на всеки трезвомислещ човек. Целта е да се отклони вниманието от запоите на висши полицаи в нощта на Национален траур и от "15-минутното" посещение на министър Михаил Миков на "празненството" на скандалния председател на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов.

Но вместо да даде отговори на тези важни от морална гледна точка въпроси, министърът и подчиненото му ведомство замесва името на новия футболен шампион в наркоафери. Уважаеми журналисти, каним ви най-официално да отразите "събитието на деня" - обиск на фенклуб.