Феновете на “Левски” разпространиха декларация, в която отправиха сериозна заплаха към управата на клуба. Те се оплакват от неяснотата около финансовото състояние, трансферната политика и липсата на организация около наближаващата 100-годишнина на “Левски”.
 
Ултрасите обещаха да поставят проблемите на срещата си с ръководството на клуба по-късно днес и се заканиха да вземат нещата в свои ръце.
 
От името на Национален клуб на привържениците на "Левски" София, националните фен-клубове и всички организирани фракции от Сектор Б:
 
Поради крайно неясното и обвито с мълчание състояние на любимия ни клуб, непрестанните гимнастики и фокуси, свързани с трансферната политика, както и тоталната абдикация от организирането на все по-наближаващата 100- годишнина,
 
Националния клуб на привържениците, след проведена консултация със структурите в цялата страна взе следното решение:
 
-По никакъв повод и никакъв начин няма да търпим и толерираме някого от ПФК-то, без значение кого, да ни залъгва, мами и да хвърля прах в очите ни.
 
-Поради факта, че публиката на “Левски” е най-будната и социално-отговорна публика, няма да се оставим да бъдем притиснати до стената и да бъдем манипулирани, нито ще бъдем "кукли на конци".
 
-Няма да допуснем да изпаднем до жалкото състояние на отборчета, като розовите ни приятелки, които оставиха техните ръководители (нови и сегашни) дълги години да си веят байраците и да омайват редовия фен с глупости, манипулации, фондови борси и акции. НЕ! НЕ и НЕ!
 
Ние сме "Левски" и от днес взимаме нещата в наши ръце. Днес, в късния следобед, предстои среща с ръководството, на която ребром и както казва народа "право куме в очи" ще се обсъдят гореспоменатите проблеми. Ще уведомим публично абсолютно всеки левскар за това, което ще се случи.
 
Синя България - имаме нужда от подкрепа! Нека всички "сини" сърца, всички, които обичат "Левски", градове и села, да застанат зад гърба ни. Искаме истината за "Левски". Искаме бъдеще за "Левски". Само "Левски"!