Провелият се празник в Деня на детето на „Лаута“ зарадва стотици малчугани на стадиона на Локо (Пловдив). „Фенклуб Локомотив“ осигури на малки и големи редица забавления в продължениe на няколко часа.

Погледите на всички още от барчетата на входа на спортния комплекс привличаха стена за катерене с различни степени на трудност, селфи зона, където всеки ще можеше да се снима на фона на пано от цветя, изобразяващо клубната емблема, макет "Първата къща на Пловдив", пресъздаваща бита на първите заселници на най-стария жив град в Европа.

Децата участваха в търсене на черно-бели съкровища на територията на комплекса, народни и модерни игри за малки и големи с аниматори и в конкурс за рисунка на локомотивска тематика. Открита тренировка по бокс също бе част от програмата на 1-ви юни.

Събитието завърши с демонстративен мач на малки вратички, в който взеха участие шампионите от 2004-та година Велко Христов и Краси Димитров, както и юношите на клуба Златан Христев и Йосиф Киуан. Мероприятието бе уважено и от кмета на район "Тракия" Костадин Димитров.