Част от феновете на Локо (Сф) не искат Маркиньос за капитан, научи БЛИЦ. Членовете на фракцията “Железни бригади” категорично се обявиха за това лентата да стои на ръката на Даниел Пеев.

“Не че имаме нещо против Маркиньос. Напротив, той е голмайстор на “А” група и играчът, който в момента вади Локомотив със своите голове, но капитанската лента е друга работа. Бразилецът е показал своето уважение към клуба и си върши професионално работата, но все пак на моменти зад думите му прозира желанието да отиде някъде другаде. Знаем какви футболисти с червено-черната фланелка са я носили през годините, а със сигурност има и такива, за които не искаме да си спомняме. Съвсем логично е Дани Пеев да сложи лентата, обясниха феновете.

– Той неведнъж е казвал: “Без феновете сме нищо”. Признавал е: “Никога няма да забравя един плакат на нашите привърженици, издигнат точно в най-трудния ни период. Той гласеше следното: “Винаги ще подкрепяме Локомотив – необикновеният отбор на обикновените хора!” Всеки път, когато се сетя за този малък транспарант, настръхвам. И може да ви звучи много идеалистично, но трябва да знаете, че точно тези “малки” неща са много по-стимулиращи и мотивиращи от каквото и да било друго.” Освен добър играч, за да си капитан, трябва наистина да носиш емблемата на клуба в сърцето си, да знаеш неговата история, да си откърмен с неговата Идея. Да го обичаш. Пеев отговаря на тези “условия”, така че дайте капитанската лента на него – от това отборът може само да спечели”.