Един процент от бюджета на община Перник да бъде разпределен за спорта, настояха феновете на Миньор по време на първата тренировка на футболния отбор. Те подготвят официално предложение с искането до Общинския съвет, настояват и за среща с председателите на групи в местния законодателен орган, както и с представители на комисията по спорт в Общинския съвет.

Миньор започна подготовката си за пролетния дял на първенството в Югозападна "В" ФГ с 25 футболисти. От новите имена засега бе оповестено само това на Томи Костадинов, останалите са в пробен период. Договорът на старши треньорът Христо Янев е безсрочен.

Засега е уговорена една контролна среща, която ще се проведе в края на този месец в Банско. Възможен е и лагер в общинската база в с. Рударци.

Оптимизъм вдъхна заместник-кметът Адриан Симеонов, който обеща светлина в тунела, базирайки се на разговори с местния бизнес. Очаква се до 1-2 дни футболистите да получат възнаграждения. Те не са взимали заплати през целия есенен дял на първенството, само за Коледа им бе изплатено едно възнаграждение. Всички се надяват отборът да се върне в професионалния футбол.

Възникнал е проблем с транспорта, защото "Минна компания" си иска обратно автобуса, който бе предоставила на Миньор, съобщи изпълнителният директор на клуба Светльо Райков. По думите му за поддръжка на превозното средство след отеглянето на Минна компания са дадени 15 000 лева. Наемането на друг автобус ще доведе до излишни разходи, смятат от ръководството на Миньор.