Феновете на бургаския Нафтекс излязоха с отворено писмо до кмета на града Димитър Николов, с което молят да помогне за продажбата на клуба. Както е известно, президентът на Несебър Валентин Жеков иска да купи Нафтекс, но само ако “шейховете” спечелят баража за влизане в “А” група.

“Феновете на Нафтекс (Нефтохимик) Бургас се обръщаме към вас с молба за съдействие. В последните няколко дни в бургаските и национални медии обширно се заговори за преговори за продажба на нашия любим отбор - една новина, чакана от години от изтерзаните души на хилядите фенове на зеления отбор на Бургас! За всички нас е известно Вашето пристрастие към спорта в Бургас. Не веднъж сме Ви виждали на стадиона в Лазур - първоначално на мачове на зеления отбор, а по-късно за наше съжаление на Черноморец. Но въпреки това, Вие доказвате, че мислите за спорта в Бургас”, се пише в писмото на феновете на Нафтекс.

“Ние искаме да имаме възможността да се любуваме на красивите мигове на футбола с нашия любим отбор. Искаме го от много време, искаме го и сега, тук, в нашия любим Бургас! Ние имаме право на това. Смятаме, че това наше желание е справедливо и нашата обща кауза е да дадем възможността гражданското общество да работи и мисли демократично. Сега всички сме вперили поглед в изборите, които всички се надяваме да дадат едно дългоочаквано начало за нашата мила Родина и в частност за нашия прекрасен Бургас. В последните 20-ина години нашият любим отбор е един от символите на града ни.

В Европа, към която толкова се стремим, футболът е един социален феномен, който обединява хората от различните народи, раси и култури. За много европейци посещението на мач на любимия отбор е начин на живот - ако това е вярно за тях, Бургас отдавна е влязъл в Европа и по този символ - множество бургазлии очакват уикенда за да посетят един футболен мач на своя отбор и да усетят емоциите, които владеят милиони в Европа и света. Молим Ви, помогнете ни да изпитваме тръпката на футболния уикенд и занапред!

Знаем, че с властта, която притежавате и широко афишираните Ви бизнес проекти с Петрол Холдинг за Черноморец - Вие имате възможността да въздействате на определени страни да се вземе правилното решение относно съдбата на нашия клуб. Смятаме, че Вие можете да помогнете за вземането на правилното решение.

Преди близо 2 години голяма част от феновете на Нефтохимик направиха своя избор и решиха след 12-годишно пагубно управление на нашия любим Бургас да изберат достоен градоначалник, който да изведе нашия град на заслуженото му място в България и Европа. Надяваме се, че не сте забравил, че бяхме едни от първите, които Ви подкрепиха по пътя към кметския стол. Направихме го с надеждата за промяна и едно по-добро бъдеще. Сега всички тези, които ви се довериха очакваме да отвърнете с подобаващо внимание на Вашите многобройни съграждани, които желаем Нефтохимик да съществува и да ни радва с поредните зелени победи.

Защото Нефтохимик е не просто футболен клуб. Това е любов, страст и религия за много от бургазлии. Това е символ на една голяма група хора, трудещи се ежедневно. Само и единствено при една продажба на нашия отбор на нов собственик, ние ще можем с гордост да се наречем бургазлии. Защото ако Нефтохимик винаги е бил отбора на обикновените хора, то Черноморец винаги се е славил като отбора на властта. Тази продажба е особено важна за бъдещето на отбора и се надяваме всички да са разумни и да се постигне един резултат, желан от всички нас”, завършва молбата на привържениците на “шейховете”./БЛИЦ

С уважение,
"Фенклуб Нефтохимик Бургас"