Феновете на Пирин от фенклуб "Пирин-Реален" отново обмислят да излязат на протест, съобщават колегите от Novsport.com.

Този път протестът ще мине под логото "Благоевград иска футболен тим". Мястото и часът където ще изразят недоволството си "зелените" ултраси все още не е уточнено.

След като на 9 юни Пирин бе изхвърлен за втори път от елита, не се знае ще има ли отново футболен отбор. Досега феновете от тази фракция се събираха на два пъти пред общината да изразят загрижеността си към любимия отбор.

След като преговорите с общината и Емил Наков пропаднаха, тъй като той не се яви на два пъти на срещата при кмета, очаквано Пирин не получи лиценз.

Вече близо месец и половина от както стана ясно, че отборът ще играе при аматьорите не се прави нищо и феновете не знаят ще има ли отново Благоевград представителен футболен отбор.

Засега общината дава индикации, че проявява интерес и иска да помага само на школата на отбора. В тази връзка кметът Костадин Паскалев проведе работна среща със Ивайло Андонов, който извади скрит коз и предложи лиценз "Пирин 01".

Друга местна легенда Петър Михтарски пък влезе преговори с Емил Наков да получи акциите му, но вече няколко дни след завръщането от почивка на бившия национал няма по темата.

Две формации на Пирин вече потвърдиха участие в елитната група, но привържениците си искат и мъжки отбор, който отново да има амбициите един ден да се завърне  в елита.