ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Привържениците на “Ботев” (Пловдив) изразиха подкрепата си към настоящия треньор на Ферарио Спасов. Както е известно, наставникът е пред раздяла с "канарчетата" и вероятно ще бъде заместен от Станимир Стоилов. Очаква се до ден-два промените да бъдат обявени официално от клуба.

"Подкрепата на публиката на "Ботев" казва всичко. Вчера 600 души във Велико Търново скандираха името ми и подкрепиха целия треньорски щаб. Знаете какво е да си треньор в Пловдив, особено на "Ботев". Тук никога не е спокойно, феновете са много взискателни. Помните какви драми имаше с мои колеги през годините, правене на барикади и т.н. Сега няма такива неща. Явно хората виждат и оценяват това, което правим. Ако съдиите ни бяха свирили нормално, не казвам да ни подкрепят, а нормално, нямаше да се стигне до тази ситуация. Не коментирам бъдещето си", заяви Ферарио Спасов пред БЛИЦ.

Декларацията на феновете на “Ботев” (Пловдив):

“След появилите се слухове за треньорска промяна в “Ботев”, феновете на клуба изразяваме нашата твърда подкрепа към настоящия старши треньор на клуба Ферарио Спасов. Като цяло ние сме доволни от начина, по който изглежда отборът ни и мислим, че за да продължим да израстваме, Феро трябва да остане в “Ботев” и да продължи да работи.

Това, което направиха Ферарио Спасов и екипът му за малкото време, от което са начело на тима, не е никак малко и трябва да бъде оценено подобаващо. Отборът е на 5-то място, на изключително малка дистанция от зоната за участие в евротурнирите и има записани едва три загуби от началото на сезона – нещо, което не се е случвало от много време в “Ботев”.

Феновете на най-стария клуб в България в никакъв случай не заставаме срещу нашето ръководство и ние ще се съгласим с решението, което ръководните органи вземат за треньорския пост.

Но Феро и екипът му донесоха много радостни моменти на “жълто-черната” общественост, които няма да бъдат забравени!”