Членът на УС на “Левски” и част от спортно-техническия щаб на “сините” Николай Илиев поиска още от утре тимът да бъде съставен само от юноши. Той смята,ч е всички истински левскари биха преглътнали 1-2 нулеви години, ако знаят, че се гради отбор от млади “сини” таланти

"Ако може от утре да се получи, ще бъда най-щастлив, не само аз, а и привържениците ни. Но за такъв проект трябва време. Литекс работи около 5 години, надявам се ние да го направим по-кратки срокове. В ДЮШ на “Левски” има много таланти и очаквам съвсем скоро да ги видим в първия отбор. От тук нататък е важно интегрирането на млади момчета в А отбора. Треньорите трябва да имат малко повече смелост и дори риск. Навремето Добромир Жечев рискува с нас, т.нар. "златно поколение", въпреки че загубихме титлата с една точка от ЦСКА. Хората обаче бяха доволни, че 10 юноши, от които 6 титуляри са ядрото на “Левски”. А някои от тях станаха и гръбнака на националния отбор. Това е пътят...”, сподели Илиев пред “7 дни спорт”.

"Истинските левскари желаем тимът да е изграден от юноши дори ако трябва 1-2 години да не се стане шампион. Макар, че двете неща винаги са вървели заедно при нас. Аз мисля, че и феновете са съгласни, да имаме 1-2 нулеви години, но след това тимът да е изграден от юноши и да гоним високи цели не само в България, а и в Европа. В международните мачове се вижда истинското лице на отборите ни. Ако през 85-та не ни бяха наказали, съм сигурен, че щяхме да стигнем поне до полуфинал в някои от европейските турнири", сподели още Ники Илиев.