Феновете на Славия изпратиха открито писмо до медиите в отговор на декларацията на привържениците на Пирин, които преди две седмици изразиха недоумението си от трансфера на техния любимец Даниел Пеев в тима от квартал "Овча Купел".

Вижте пълният текст на декларацията без редакторска намеса:

"Скъпи привърженици на Пирин,предвид това, че сме пили и седяли с някой от вас на една маса и това, че някои наши фенове имат положително мнение за вас, ще съобразим коректния тон, но с раздразнение от факта, че явно пренебрегвате любимия ни тим по повод трансфера на Даниел Пеев. Това момче, показа че има не само умение и качества, а и безспорно интелект избирайки нас и отказвайки на други отбори. Ние за разлика от вас знаем кои отбор подкрепяме, знаем зад какви успехи стоим.

Макар и в последните години да сме в средата на класирането, ние винаги ще бъдем по-голям клуб от вашия, независимо от всичко. С изказванията, че не разбирате защо Пеев избира Славия, злепоставяте самите себе си с непознаването на българската футболна история. Има достатъчно налични методи да разберете що за отбор е Славия и какви успехи има в клубния ни футбол. Прочетете ги, научете нещо ново и тогава пак питайте защо Пеев бил избрал Славия. А на самия Пеев пожелаваме да подобри още играта да играе добре за белия отбор и да намери място както в националния отбор така и в добър отбор в чужбина след време"./БЛИЦ