Защитникът на Славия Даниел Златков спечели деветото издание на анкетата за наградата на Националния клуб на слависта (НКС) "Любимец на Публиката". Надпреварата беше много оспорвана, като до последно централният бранител водеше битка с ветераните Георги Петков и Здравко Лазаров, която в крайна сметка спечели.

Организаторите на "Любимец на Публиката" съобщиха още, че Златков се нарежда до предишните лауреати Благой Георгиев, който 2 пъти е печелил анкетата, Димитър Рангелов, Тодор Колев, Йордан Господинов, Райс М`Боли, Николай Божов и Живко Желев.

Феновете на Славия се кланят на 24-годишния защитник и му благодарят за сърцатата игра през сезона, както и му пожелават успех в новия клуб. Запалянковците се надяват да се случи това, което той иска - да заиграе в чужбина.

Само преди дни Златков благодари на феновете на Славия: "Благодаря на всички СЛАВИСТИ! От първия ми мач преди 2 години до последния ми (б.р. - равенството 1:1 с "Левски" на "Герена") се раздавах до край и играх със сърце. Моля да уважите решението ми да напусна този голям клуба. Горд съм със себе си, че в нито един мач не играх симулативно и никога не бих го направил в кариерата си. САМО СЛАВИЯ!".

Даниел Златков е роден през 1989 г. в Благоевград. Играл е за Пирин (Гоце Делчев) в ниските ешелони и в "А" група за Миньор (Перник), откъдето дойде като свободен агент в Славия в началото на есенния дял на сезон 2011/2012. За "белите" защитникът записа 49 мача и 2 гола.