Привържениците на Славия от Националния клуб на слависта реагираха остро след снощното унижение срещу Лудогорец. "Белите" загубиха с 0:6.

Ето какво пишат феновете на Славия в официално изявление:

Новак прати отбора на Мартин Кушев в "шеста глуха"

За поредна година феновете на най-стария роден клуб не бяха лишени от огромна порция срам и унижение. Този път това стори отборът без каквато и да е футболна история Лудогорец. Но това далеч не е неочаквано, ако се има предвид на колко други нискоразредни тимове “белите” са изписвали златни страници в историята в последните няколко сезона, сред които сa Рилски спортист, Македонска слава, Чавдар и т.н.

Нищо ново под слънцето за ПФК Славия АД, нито за привържениците на клуба: играчи, с повече мотивация да щракат с пръсти по дискотеките, отколкото да тичат по терена; да пият по баровете, отколкото да се потят на тренировки; да носят известни марки дрехи и гел, отколкото горди да защитават тениската на Славия. Треньорът е без ясна визия за подреждането на футболистите и с енигматични треньорски качества, а ръководство... Едва ли заслужава и коментар. А имаше хора, които пропътуваха почти 1200 км до Каварна и обратно, за да видят "любимците" си.

Колкото до двубоя – уместен червен картон за надменния Галин Иванов, който явно е зает с това да мисли за трансфер, ялово нападение, което е традиционно вече за Славия, липса на каквото и да било желание за борба, след изгонването на звездата на „белите”, нов слаб мач за вратаря Стефано Кунчев, който очевидно незаслужено заема мястото на Емил Петров.

Но... Всичко това са дреболии на фона на голямата картинка. А тя е потресаваща: Славия вече дори не е абонирана за златната среда, където години наред си креташе необезпокоявано. Славия днес е на нивото на провинциални тимове, които се борят за оцеляване. Е, кой е виновен за това?

Питаме и отговор не искаме... А скоро идва юбилей, за който Славия наистина може да отиде да играе на Запад. Но не в Европа, а в Западната „Б” група.

Национален клуб на слависта