Четирикратният световен и двукратен европейски шампион по муай тай Йордан Янков – Руския разкри, че феновете на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) са имали предварителна уговорка за бой помежду си извън зала „Колодрума“, но конфликтът избухнал вътре в нея по време на бойно шоу Fuerte En El Ring. Както е известно, всичко започва след като недоволен фен на ЦСКА хвърля стол към ринга, недоволен от загубата на Владислав Кънчев от "ANIMALS" от Виктор Николов от "Lauta Army" в събота вечер. В боя участват близо 200 ултраси на двата футболни клуба, а мелето се пренася извън залата. Така дългоочакваното шоу бе прекратено, без да се изиграят най-атрактивните срещи на вечерта.

„Аз лично присъствах на среща между тарторите на двете агитки, които обещаха, че няма да има проблеми. След този панаир разбрахме, че ултрасите са имали предварителна уговорка да се бият на някаква поляна, но след галата. Конфликтът обаче избухна вътре в залата“, сподели Йордан Янков пред Флагман.бг.

„Слава Богу, няма пострадали, защото там имаше и много деца. След като полицията и охраната ги е допуснала, според мен трябваше да се вземат много по-сериозни мерки за сигурност. Жалкото е, че най-хубавите срещу не успяха да се проведат. Самият аз исках да играя по-рано, за да изгледам спокойно галата. Спортът не е насилие! Философията на истинския спорт е възпитание на човека и обществото. Жалко, че младите момчета се подвеждат от тези ултраси. Мислят, че тълпата е сила, но грешат! За мен слабите разчитат на силата на тълпата”, допълва Руския.